Финансовите министри на страните от Г-7  ще проведат поредния кръг

...
Финансовите министри на страните от Г-7  ще проведат поредния кръг
Коментари Харесай

Г-7 не се отказва от ценови таван на руския петрол

Финансовите министри на страните от Г-7  ще проведат следващия кръг от диалози, с които да дадат зелена светлина на световните покупки на съветски недопечен нефт на лимитирана цена - маневра, на която Вашингтон се надява да отнеме част от натиска на пазара на сила и да ореже приходите от черно злато в хазната на Кремъл.  

Американският министър на финансите Джанет Йелън и сътрудниците й ще дискутират мярката на сесия на 2 септември, оповестяват публични представители на щатската администрация. Замисълът е пратките съветския недопечен нефт да продължат да получават услугите, без които не могат, като финансиране и застраховка на танкерите, в случай че се купуват под или на избрания таван. Според прес-секретариата на Белия дом, това е най-ефективният метод за орязване на приходите на Москва и в същото време за понижаване на световните енергийни котировки. Европейският съюз, Англия и Швейцария имат намерение, считано от началото на декември, да забранят на своите компании да оферират посочените нагоре услуги за съветското петролно карго.

Засега не е ясно нито по какъв начин тъкмо ще се вкара въпросния таван, нито кои страни ще се включат в мярката.

Съединените щати и сътрудниците им от месеци се лутат по какъв начин най-ефикасно да санкционират Русия поради нахлуването й в Украйна, довело до мощни разтърсвания на енергийните тържища и до препускащи цени на черното злато. Г-7, която с изключение на Съединени американски щати обгръща още Германия, Англия, Франция, Италия, Япония и Канада, даде обещание да ограничи зависимостта си от съветските енергийни източници, в това число " като се откаже или забрани вноса на съветски нефт ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР